Sastojci
40 gr. | svežeg kvasca |
---|---|
3 kašičice | soli |
1 kašika | šećera |
100 ml. | mlake vode |
500 ml. | jogurta |
150 ml. | ulja |
2 | jaja |
1 kg | brašna |
Priprema
Kvasac staviti u toplu vodu sa kašikom šećera i malo brašna da nadođe.
Jogurt i ulje pomešati i blago zagrejati da se smlači.Belanac i žumanac odvojiti,žumance ostaviti za premazivanje a belanac umutiti u čvrst sneg.
Nadošli kvasac,ulje,jogurt,umućena belanca i so pomešati pa u to dodavati postepeno brašno(oko 1 kg),zamesiti testo da bude meko ali da se odvaja od posude i ruku.Ostaviti da odstoji pola sata.Posle tog vremena premesiti testo,oblikovati kiflice,filovati po želji ili od testa praviti neke druge oblike.Cvetove:iseći krugove,jedan veći,drugi manji,staviti jedan na drugi,sredinu ptitisnuti prstom i zaseći nožem,pemazati žumancetom i posuti sa malo maka. a la Valerija10 Kiflice premazati žumancetom i posuti susamom.Peći na 200*C oko 20 minuta.
Нема коментара:
Постави коментар