Претражи овај блог

уторак, 20. октобар 2009.

Pink kocke


Sastojci
za testo:
7 jaja
8 kašika šecera
4 kesice pudinga od maline ili jagode
1/2 kašicice praška za pecivo
za fil:
500 ml. mleka
2 kesice pudinga od vanile
250 gr. putera
200 gr. prah-šecera
1 vanilin šecer

glazura:
150 gr. prah-šecera
malo vode
par kapi ekstrata maline ili jagode ili gotova glazura u prahu...

Priprema
patišpanj:
1. Od belanaca umutiti cvrst sneg sa šecerom pa dodavati postepeno žumanca i kad se dobro umuti dodati prašak za puding pomešan sa praškom za pecivo.Cetvrtasi dublji pleh(40×30 cm.)obložiti papirom za pecenje,pa sipati umucenu masu i ispeci patišpanj.
2. Peceni patišpanj ohladiti i preseci na dva dela vertikalno.
fil:
1. Puding od vanile skuvati u pola litre mleka i ostaviti da se ohladi.Puter penasto umutiti sa prah šecerom pa sjediniti sa ohladenim pudingom u krem.
glazura:
1. 150 gr.prah šecera pokvasiti sa malo vode i dodati nekoliko kapi ekstrata maline,da smesa ne bude ni previše gusta ni previše meka.
filovanje:
1. Staviti jednu koru,preko nje premazati fil i završiti drugom korom,sve preliti glazurom od šecera,pa seci na kocke.

Нема коментара:

Постави коментар