skip to main |
skip to sidebar
"Morski val"

Sastojci
| za korice |
| 10 | jaja |
| 8 kašika | šećera |
| 20 kašika | mlevenih oraha |
| 4 kašike | brašna |
| 2 štangle(oko 75 gr.) | rendane čokolade |
| 2 kašike | ulja |
| 1 | prašak za pecivo |
| korica za rolat |
| 5 | jaja |
| 5 kašika | šećera |
| 15 kašika | mlevenih oraha |
| fil za rolat |
| 5 | žumanca |
| 5 kašika | šećera |
| 100 gr. | čokolade |
| 250 gr. | putera |
| 200 gr. | prah šećera |
| beli fil |
| 300 gr. | mlevenih oraha |
| 150 ml. | vrelog mleka |
| 10 kašika | šećera |
| 2 kesice | vanile |
| 500 gr. | putera |
| 300 gr. | prah šećera |
Priprema
- Od 10 jaja,i svih ostalih sastojaka za korice ispeći 2 jednake korice.
- Ispeći koricu za rolat od 5 jaja i uviti u vlažnu krpu.
- Fil za rolat:žumanca,šećer i čokoladu skuvati na pari,pa kad se ohladi dodati puter umućen sa prah šećerom i filovati koricu za rolat.Urolati i ostaviti u frižider da se dobro stegne.
- Beli fil:orahe popariti sa vrelim mlekom koje zaslađeno sa šećerom i 2 vanile,kad se ohladi dodati umućen puter sa šećerom u prahu.Ovaj fil podeliti na 3 dela.
- Filovanje:Na tacnu staviti koricu,pa je premazati jednim delom fila.Ohlađeni rolat seći na parčiće(2 cm),poređati ih preko fila zatim staviti još jedan deo fila i na kraju koricu.Celu tortu premazati ostatkom fila.
Нема коментара:
Постави коментар